1. doppelherz.me
  2. Proizvodi
  3. Minerali & vitamini
  4. Doppelherz aktiv Vitamini i minerali za vegetarijance

Vitamini i minerali za vegetarijance

Dodatak ishrani
Vitamini i minerali za vegetarijance

  • Izbalansirane hranljive materije za vegetarijance i vegane
  • 5 µg vitamina B12 i 10 mg gvožđa za normalno formiranje crvenih krvnih zrnaca
  • Plus 400 mg kalcijuma i 5 µg vitamina D
  • Vitamini B1, B2, B6 i B12 za normalno funkcionisanje nervnog sistema
bez glutena
bez glutena
bez laktoze
bez laktoze

Kao dodatak vegetarijanskoj ili veganskoj ishrani

Uravnotežena ishrana je posebno važna za vegetarijance i vegane. Trebalo bi da se uvjerite da namirnice u vašoj ishrani daju tijelu dovoljne količine vitamina, minerala i elemenata u tragovima.

Ako ne jedu hranu životinjskog porijekla, vegetarijanci i vegani ponekad možda nemaju optimalnu zalihu određenih hranljivih materija. Pored toga, neki hranljivi sastojci iz biljne hrane su manje bioraspoloživi nego iz hrane životinjskog porijekla.

Vegetarijanski vitamini + minerali iz Doppelherz-a sadrže minerale kalcijum i gvožđe, elemente u tragovima cink i jod, kao i vitamine B1, B2, B6, B12 i D. Optimalno su prilagođeni potrebama vegetarijanske i veganske ishrane, dopunjujući je, pomažu u održavanju ravnoteže hranljivih materija.

Vegetarijanci i vegani takođe moraju osigurati dovoljan unos gvožđa, cinka i joda. Gvožđe i cink su manje dostupni iz biljne hrane nego iz hrane životinjskog porijekla, pošto fitati u biljnoj hrani inhibiraju apsorpciju gvožđa i cinka. Fitati su sekundarne biljne supstance koje se uglavnom nalaze u žitaricama, mahunarkama i orašastim plodovima.

Gvožđe učestvuje u normalnom formiranju crvenih krvnih zrnaca i doprinosi normalnom transportu kiseonika u tijelu.

Element u tragovima cink doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema.

Vegetarijanci i vegani takođe mogu iskusiti nedostatke u snabdijevanju elementom u tragovima, joda. Jod doprinosi normalnoj proizvodnji tiroidnih hormona i normalnoj funkciji štitne žlijezde.

Samo 1 tableta na dan može pomoći u balansiranju potrebe za važnim vitaminima, mineralima i elementima u tragovima u vegetarijanskoj i veganskoj ishrani.

Sastav
Sastojci
u tableti
Vitamin B1
2,2 mg
Vitamin B2
2,8 mg
Vitamin B6
1,4 mg
Vitamin B12
5 µg
Vitamin D
5 µg
Kalcijum
400 mg
Cink
5 mg
Gvožđe
10 mg
Jod
100 µg
Preporuka za upotrebu

Popiti 1 tabletu dnevno sa dovoljno tečnosti bez žvakanja.

Napomena

Čuvati na suvom mjestu i ne iznad 25°C. Nije pogodno za djecu mlađu od 12 godina.

Sastojci

Kalcijum karbonat, punilo mikrokristalna celuloza, punilo arapska guma, gvožđe fumarat, punilo umrežena karboksimetilceluloza, agens za zastakljivanje hidroksipropilmetilceluloza, agens protiv zgrušavanja, magnezijumove soli masnih kiselina, agens punilac zgrušavanja magnezijum hidroksid karbonat, silikon dioksid, dibul agens hidroksipropil celuloza, sredstvo za oblaganje polietilen glikol, sredstvo protiv zgrudnjavanja talk, cink oksid, riboflavin, tiamin mononitrat, boja gvožđe oksidi i hidroksidi gvožđa, piridoksin hidrohlorid, kalijum jodid, holekalciferol, cijanokobalamin.

GTIN: 4009932007046