Urocalm

Dodatak ishrani
Urocalm

  • Pomaže u održavanju zdravlja i komfora urinarnog trakta
  • Ekstrakt brusnice bogat proantocijanidinima
  • Ekstrakt maslačka za stimulisanje diureze
bez laktoze
bez laktoze
bez glutena
bez glutena

Pomaže u kontroli infekcija urinarnog trakta

Infekcije urinarnog trakta su česte bolesti koje ipak treba ozbiljno shvatiti i adekvatno liječiti.

Infekcije su uzrokovane kolonizacijom urinarnog trakta bakterijama koje izazivaju upalu praćenu tipičnim tegobama kao što su bolno, često i otežano mokrenje.

Doppelherz® aktiv Urocalm kombinuje svojstva brusnice i maslačka za efikasniju borbu protiv rekurentnih infekcija urinarnog trakta.

Terapeutski potencijal brusnice je odavno poznat, od prvih stanovnika Sjeverne Amerike, odakle ova biljka potiče. Prirodno je bogat vitaminom C i flavonoidima koji djeluju protiv urinarnih infekcija. Spriječavajući bakterije da se zalijepe za unutrašnje zidove bešike i uretre, flavonoidi brusnice promovišu njihovu eliminaciju urinom.

Maslačak je poznat po svojim depurativnim i diuretičkim svojstvima. Povećava protok urina i pomaže u izbacivanju patogenih bakterija iz urinarnog trakta. Uopšteno govoreći, maslačak se smatra korisnim u eliminaciji toksičnih metabolita.

Sastav
Sastojci
u tableti
Ekstrakt brusnice
400 mg
Prah maslačka
50 mg
Preporuka za upotrebu

Uzmite 1 tabletu dnevno uz obrok sa dovoljno tečnosti. Nemojte žvakati.

Napomena

Nemojte prekoračiti navedenu preporučenu dnevnu dozu! Dodaci ishrani ne bi trebalo da se koriste kao zamjena za raznovrsnu ishranu. Proizvod treba čuvati van domašaja djece. Ne skladištiti na temperaturi iznad 25 °C.

Sastojci

Ekstrakt brusnice, celuloza, prah maslačka, natrijum kroskarmeloza, silicijum dioksid, šelak, kalcijum stearat, talk, polisorbat 80

GTIN: 4009932927467