Prostacalm

Dodatak ishrani
Prostacalm

  • Zdravlje prostate
  • Za komforan osjećaj u urinarnom traktu kod muškaraca
  • Dodatak ishrani

Benigna hiperplazija prostate (BPH) se često javlja kod muškaraca starijih od 50 godina

Karakteriše je pojava poremećaja mokrenja, kao i češća i hitnija potreba za mokrenjem. 

BPH primorava osobu da se budi noću nekoliko puta kako bi urinirala, što rezultira lošim kvalitetom sna, pospanošću tokom dana kao i razdražljivošću. Doppelherz aktiv Prostacam je kombinacija prirodnih biljnih ekstrakata sa organskim i mineralnim antioksidansima koji doprinose normalnoj funkciji prostate i jačaju ćelijsku odbranu od slobodnih radikala. Sjeme bundeve sadrži velike količine esencijalnih masnih kiselina i fitosterola koji pozitivno djeluju na prostatu, uključujući povećanje protoka mokraće i smanjenje rezidualnog urina poslije pražnjenja.

Zbog visokog sadržaja sterola, listovi koprive pomažu u ublažavanju problema mokrenja povećavajući maksimalni protok kroz urinarne kanale.

  • α-linolenska kiselina je omega-3 masna kiselina za koju je poznato da ublažava inflamatorne procese koji se dešavaju tokom BPH.
  • Vitamin E je lipofilni antioksidans koji hvata i neutrališe slobodne radikale prije nego što oni mogu da oštete ćelijske membrane.
  • Cink, mangan i selen su važni elementi u tragovima potrebni za aktivnost enzima koji čine prvu liniju odbrane od oksidativnog stresa koji oštećuje ćelije.

Doppelherz aktiv Prostacam pomaže u poboljšanju komfora tokom uriniranja kod muškaraca sa BPH.

Sastav
Sastojci
u kapsuli
Ulje sjemena bundeve
400 mg
Ekstrakt listova koprive
150 mg
Alfa linolenska kiselina
150 mg
Vitamin E
10 mg
Cink
8 mg
Mangan
2 mg
Selen
50 µg
Preporuka za upotrebu

Popiti 1 kapsulu dnevno uz obrok sa dovoljno tečnosti. Nemojte žvakati.

Napomena

Nemojte prekoračiti navedenu preporučenu dnevnu dozu! Dodaci ishrani ne bi trebalo da se koriste kao zamjena za raznovrsnu ishranu. Proizvod treba čuvati van domašaja djece.

Sastojci

Ulje sjemena bundeve, laneno ulje, želatin (goveđi), ekstrakt listova koprive, glicerol, sorbitol, mono- i digliceridi masnih kiselina, lecitin (soja), D-alfa-tokoferol (vitamin E), žuti pčelinji vosak, cink oksid , mangan sulfat, oksidi gvožđa, natrijum selenit.

GTIN: 4009932927450