1. doppelherz.me
  2. Proizvodi
  3. Muško zdravlje
  4. Doppelherz system ZA MUŠKARCE

ZA MUŠKARCE

Vitamini i minerali za muškarce
Dodatak ishrani
ZA MUŠKARCE

  • Vitamini, minerali i elementi u tragovima - prilagođeni nutritivnim potrebama muškaraca
  • Uključujući ekstrakt sjemena bundeve, ekstrakt nara i koenzim Q10
  • DEPO tableta sa vremenski odloženim oslobađanjem hranljivih materija tokom mnogo sati
bez glutena
bez glutena
bez laktoze
bez laktoze

Vitamini i minerali za muškarce

Možemo to videti na prvi pogled: muškarci i žene prirodno imaju različitu građu. ON ima više mišićne mase, a ONA veći procenat tjelesne masti. Struktura kostiju je takođe različita.

Ove fizičke razlike u velikoj mjeri kontrolišu polni hormoni: testosteron kod muškaraca i estrogen kod žena. Kao rezultat toga, potrebe za hranljivim materijama muškaraca i žena značajno se razlikuju. Optimalno snabdijevanje esencijalnim vitaminima, mineralima i elementima u tragovima je važan preduslov za zdravlje i dobrobit muškaraca u svakoj fazi života. Tijelo ne može samo da proizvede mnogo hranljivih materija. Moraju se svakodnevno unositi hranom. Potrebe u ishrani muškaraca i žena se razlikuju. Doppelherz sistem ZA MUŠKARCE sadrži pažljivo odabrane vitamine, minerale i elemente u tragovima od vitamina A do cinka, koji su uključeni u brojne metaboličke procese u organizmu i posebno su prilagođeni potrebama muškaraca.

Takođe su uključeni: 20 mg koenzima Q10, 50 mg ekstrakta nara i 135 mg ekstrakta sjemena bundeve.

Koenzim Q10
Koenzim Q10 pripada grupi ubihinona. Prefiks "ubi" znači da se ova supstanca nalazi svuda u tijelu. Koncentracija koenzima Q10 je posebno visoka u određenim organima kao što su srce, bubrezi, jetra i mišići. Oko 45% Q10 se nalazi u mitohondrijama ćelija, koje igraju centralnu ulogu u metabolizmu.
Koenzim Q10 može da se formira od strane samog tijela i da se unese hranom. Hrana životinjskog porijekla je posebno bogat izvor.

Nar
Podaci o naru se nalaze još u drevnoj kulturi Bliskog istoka. Jestivi djelovi crvenog voća su sjemenke nara. U zavisnosti od stepena zrelosti, imaju kiselkast do sladak ukus.

Bundeva
Bundeva je drevna hrana čovjeka. Sjeme bundeve se koristi vijekovima.

Hranljive materije za muškarce

Adekvatna zaliha magnezijuma, vitamina B, selena i cinka je posebno važna za muškarce:

  • Magnezijum podržava normalnu funkciju mišića.
  • Vitamini B1, B2, B6, B12, biotin, niacin i pantotenska kiselina učestvuju u normalnom energetskom metabolizmu.
  • Element u tragovima cink doprinosi održavanju normalnog nivoa testosterona i podržava normalnu plodnost.
  • Selen je uključen u normalno formiranje spermatozoida.

Pored magnezijuma, vitamina B i cinka, Doppelherz sistem ZA MUŠKARCE depo tablete sadrže i brojne druge vitamine, minerale i elemente u tragovima koji takođe ispunjavaju važne funkcije u tijelu.

Metabolizam:
Hrom je uključen u normalan metabolizam makronutrijenata i pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.
Molibden igra ulogu u normalnom metabolizmu aminokiselina koje sadrže sumpor. Folna kiselina doprinosi normalnoj sintezi aminokiselina.
Jod doprinosi normalnoj proizvodnji tiroidnih hormona i doprinosi normalnoj funkciji štitne žlijezde.

Imuni sistem i zaštita ćelija:
Elementi u tragovima bakar, selen, cink i vitamin C igraju ulogu u normalnom funkcionisanju imunog sistema i poput vitamina E i mangana, pomažu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Nervi:
Vitamini B1, B2, B6, B12, biotin, niacin i mineral magnezijum doprinose normalnom funkcionisanju nervnog sistema.
Pantotenska kiselina doprinosi normalnim mentalnim performansama, cink normalnoj kognitivnoj funkciji.

Mišićno-skeletni sistem:
Minerali kalcijum i magnezijum, kao i vitamini K i D3 podržavaju održavanje zdravlja kostiju.
Magnezijum i vitamin D učestvuju u normalnoj funkciji mišića.

Krv:
Folna kiselina doprinosi normalnom stvaranju krvi i ima ulogu u diobi ćelija.
Gvožđe doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina i podržava normalan transport kiseonika u tijelu.

Koža i kosa:
Cink i biotin podržavaju održavanje zdravlja kože i kose.

Oko:
Vitamin A i cink doprinose održavanju normalnog vida.

Doppelherz sistem ZA MUŠKARCE sadrži odabrane vitamine, minerale i elemente u tragovima koji obezbjeđuju zalihe ovih hranljivih materija ili njihovu povećanu potrebu.

Koja je prednost DEPO tableta?
Tijelo može da skladišti određene vitamine i minerale samo u ograničenoj mjeri. To uključuje vitamine rastvorljive u vodi, kao što su kompleks vitamina B I vitamin C.
Na primjer, previše vitamina C koji se konzumira odjednom se izlučuje neiskorišćeno i više ne može biti dostupno tijelu.

DEPO tableta iz Doppelherz sistema radi kao neka vrsta "skladišta hranljivih materija", iz koga se hranljive materije postepeno oslobađaju tokom nekoliko sati i tako su kontinuirano dostupne tijelu.

Sastav
Sastojci
u tableti
Vitamin A
400 µg
Vitamin E
16 mg
Vitamin C
120 mg
Vitamin K
30 µg
Vitamin B1
2,2 mg
Vitamin B2
2,1 mg
Vitamin B6
2,8 mg
Vitamin B12
3 µg
Vitamin D
5 µg
Biotin
75 µg
Folna kiselina
200 µg
Niacin
20,8 mg
Pantotenska kiselina
6 mg
Kalcijum
200 mg
Magnezijum
150 mg
Gvožđe
3,75 mg
Jod
100 µg
Bakar
0,5 mg
Mangan
1 mg
Hrom
20 µg
Molibden
25 µg
Selen
40 µg
Cink
7,5 mg
Koenzim Q10
20 mg
Ekstrakt nara
50 mg
Ekstrakt sjemenki bundeve
135 mg
Preporuka za upotrebu

Uzmite 1 tabletu dnevno uz obrok sa dovoljno tečnosti. Nemojte žvakati.

Napomena

Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu. Dodaci ishrani se ne smiju koristiti kao zamjena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja male djece. Nije pogodno za djecu i adolescente mlađe od 18 godina. Nemojte uzimati ovaj proizvod u slučaju bolesti skladištenja gvožđa ili poremjećaja korišćenja gvožđa.

Ne čuvati na temperaturi iznad 25 °C.

Sastojci

Kalcijum karbonat, magnezijum oksid, hidroksipropil metil celuloza, L-askorbinska kiselina (vitamin C), ekstrakt sjemenki bundeve, mikrokristalna celuloza, ekstrakt nara, mono- i digliceridi masnih kiselina, celuloza u prahu, palmina mast (potpuno hidrogenizovana), DL-alfa-tokoferil acetat (vitamin E), nikotinamid (niacin), koenzim K10, silicijum dioksid, magnezijum hidroksid karbonat, maltodekstrin, gvožđe fumarat, magnezijumove soli masnih kiselina, cink oksid, hidroksipropil celuloza, polietilen glikol, talk, kalcijum D-pantotenat (pantotenska kiselina), piridoksin hidrohlorid (vitamin B6), tiamin mononitrat (vitamin B1), mangan sulfat, riboflavin (vitamin B2), oksidi i hidroksidi gvožđa, bakrov sulfat, retinil acetat (vitamin A), pteroilmonoglutaminska kiselina(filna kiselina), kalijum jodid, hrom (III) hlorid, natrijum selenat, D-biotin, natrijum molibdat, fitomenadion (vitamin K), holekalciferol (vitamin D), cijanokobalamin (vitamin B12).

GTIN: 4009932008395