Glukozamin 1550

+ Kolagen + MSM + Vitamin C
Dodatak ishrani
Glukozamin 1550

  • 1550 mg glukozamin sulfat-kalijum hlorid + 150 mg kolagen hidrolizata kao dnevna doza (2 kapsule)
  • Vitamin C podržava formiranje kolagena za normalnu funkciju hrskavice
  • Vitamin K + D za održavanje zdravih kostiju
  • 2 kapsule dnevno
bez glutena
bez glutena
bez laktoze
bez laktoze

Za funkciju hrskavice + kostiju

Naš mišićno-skeletni sistem sa svojim zglobovima, hrskavicom, tetivama i ligamentima je svakodnevno u izazovu.

* Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju. Pored toga, doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

* Vitamin K i vitamin D doprinose održavanju zdravlja kostiju. Pored toga, vitamin D doprinosi normalnoj funkciji mišića.

Glukozamin i hondroitin su životinjskog porijekla. Glukozamin je jedan od amino šećera i endogena je proteinska struktura.

Hondroitin pripada grupi glukozaminoglikana (GAG) - kao i glukozamin – u malim količinama ga proizvodi i ljudsko tijelo. Nažalost, ova prirodna sposobnost može da se smanji kako starimo. Prirodni izvori glukozamina su morske životinje kao što su škampi, rakovi ili dagnje.

MSM (metilsulfonilmetan) sadrži organski sumpor. Sumpor je komponenta mnogih endogenih supstanci, kao što su enzimi i aminokiseline koje sadrže sumpor. Sumpor se nalazi u skoro svakoj ćeliji u tijelu. Na primer, naše tijelo sadrži 5 puta više sumpora nego magnezijuma!

Kolagen je glavna komponenta većine vezivnih i potpornih tkiva i komponenta je hrskavice, kostiju i tetiva. Kolagenska vlakna imaju neverovatnu snagu elastičnosti: vlakna prečnika 1 mm mogu da izdrže opterećenje od 10-40 kilograma!

Sastav
Sastojci
u kapsuli
% NRV*
u 2 kapsule
% NRV*
Glukozamin sulfat kalijum hlorid
775 mg
**
1.550 mg
**
Kolagen hidrolizat
75 mg
**
150 mg
**
Hondroitin sulfat
40 mg
**
80 mg
**
MSM (methilsulfonilmetan)
50 mg
**
100 mg
**
od čega je organski sumpor
17 mg
**
34 mg
**
Vitamin C
40 mg
50%
80 mg
100%
Vitamin D
5 µg
100%
10 µg
200%
Vitamin K
20 µg
26,5%
40 µg
53%
* Referentne vrednosti nutrijenata prema EU uredbi 1169/2011
** Nisu dostupne referentne vrednosti hranljivih materija
Preporuka za upotrebu

Popiti 2 kapsule dnevno uz obrok sa dovoljno tečnosti.

Napomena

Praćenje nivoa glukoze u krvi i potreba za insulinom preporučuje se osobama sa poremećenom tolerancijom na glukozu. Pacijenti koji se liječe kumarinskim antikoagulansima treba da koriste proizvod samo nakon konsultacije sa ljekarom. Koagulaciju krvi treba pažljivo pratiti. U nedostatku podataka, trudnice, dojilje, djeca i adolescenti treba da se uzdrže od upotrebe. Čuvati na suvom i ne iznad 25°C.
 

Sastojci

Glukozamin sulfat kalijum hlorid iz škampa, želatin (goveđi), hidrolizat kolagena, metilsulfonilmetan, vitamin C, hondroitin sulfat (goveđi), sredstvo za raspadanje magnezijumove soli masnih kiselina, bojeni oksidi gvožđa  i hidroksidi gvožđa, vitamin D, vitamin K
 

GTIN: 4009932133462